Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen en handige tips. Mocht uw vraag er niet bijstaan, neem dan gerust contact op. We helpen u graag!

Dierenhuiden zijn natuur producten en hebben weinig onderhoud nodig. Een dierenhuid is van nature slijtvast en gaat jarenlang mee. Af en toe voorzichtig met weinig zuigkracht stofzuigen, zonder (roterende) borstel volstaat; uitschudden werkt ook. Het is aan te bevelen om een koeienhuid ongeveer eens per 14 dagen licht met water te besproeien om uitdroging te voorkomen. Let op met vocht in combinatie met geverfde huiden; zij kunnen dan mogelijk verf afgeven.
Lichte vlekken op een vacht kunt u met een vochtige doek verwijderen; maak het leder niet door en door nat. Een schapenvacht is door het wolvet, zelfreinigend en neemt geen vuil of bacteriën op. Wol en leer bestaan uit dierlijke eiwitten waarop kiemen, schimmels, bacteriën etc. geen voedingsbodem vinden. Bij intensieve reiniging adviseren wij u om de Hide-Rug cleaner te gebruiken.
We vinden het belangrijk om verantwoord te ondernemen en bij te dragen, vooral in de regio’s waar onze producten vandaan komen. Wij nemen graag deel in projecten die dit via de keten stimuleren. In ons assortiment vind u o.a. springbok lederen tassen van Afrikaanse origine  waarmee een ontwikkelingsproject wordt ondersteunt. Per verkochte tas wordt een bedrag gedoneerd aan de Amersfoort Laerschool. Met dit geld kunnen kinderen op deze basisschool een warme maaltijd, boeken en ander onderwijs materiaal ontvangen. Jonge gemotiveerde mensen kunnen op deze manier zichzelf ontwikkelen, een ambacht leren en zelf een toekomst opbouwen. Zoek op Jabulani of Fair Trade.
Ja. Bij Het Millus Handelshuis is bijna ieder item uniek en daarom apart gefotografeerd. Bij artikelen waar u een aantal, maat of kleur kunt kiezen, geldt dit natuurlijk niet.
Eigenlijk zijn gelooide huiden overal voor te gebruiken. Dit geldt niet voor huiden met holle haren zoals rendier, hert, en ree; deze haren zijn breekbaar en meer bedoeld voor minder intensief gebruik en decoratieve doeleinden.
Een natuurlijke dierenhuid verkleurd niet door de zon. Bij een geverfde dierenhuid zou dit wel kunnen voorkomen; leg deze dus bij voorkeur niet in het volle zonlicht. Een gekleurde vacht kan afgeven op een lichte of vochtige ondergrond.
Nee, wij bieden alleen wereldwijd legaal geproduceerde producten aan, indien van toepassing, met de juiste CITES papieren. CITES betekent: the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora. Het doel is het tegen gaan van overexploitatie en er voor te zorgen dat de internationale handel in natuurlijke producten geen bedreiging vormt voor het voortbestaan van soorten. U kunt hierover meer lezen op de CITES website. Schapen bijvoorbeeld, worden geslacht voor hun vlees, de vacht/wol is een bijproduct. Het Millus Handelshuis staat hier meer dan volledig achter.
U kunt betalen met iDeal, met een bancaire overschrijving en meerdere mogelijkheden. U betaald online in de omgeving van uw eigen bank; deze omgevingen zijn zeer veilig. Wij vragen u nooit per mail of anders, te betalen op een andere rekening dan op orderbevestiging en factuur vermeld staan. Kijk ook bij www.HetMillusHandelshuis.nl/betaling-en-verzending
Zodra u een bestelling plaatst, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Na betalingsbevestiging van de bank wordt uw order in behandeling genomen. Bij bancaire overschrijving is dit meestal na twee dagen, in overige gevallen direct of zo spoedig mogelijk. Uw unieke item is altijd op voorraad, dus daar zal het niet aan liggen. Het Millus Handelshuis verzend wekelijks meerdere malen via PostNL en DHL. Bij speciale bestellingen of maatwerk stellen wij u op de hoogte van de verwachtte levertijd.
Wij rekenen geen verzendkosten voor verzending binnen Nederland vanaf € 80,00,onder dit bedrag rekenen wij € 5,95. Verzendkosten buiten Nederland worden automatisch op de order vermeld.

Contactformulier

Geen velden gevonden.